Prelistajte Lidl katalog, ki je veljaven od - do -, in našli boste najnovejše ugodnosti. Na 24 straneh trenutno veljavnega Mojega letaka boste našli najboljše izdelke Živila kategorije. V tem Lidl katalogu boste našli popust na več kot 85 produktov, s čimer si lahko zagotovite najbolj ugoden nakup izdelkov! Če želite prihraniti pri naslednjem nakupu v Lidl, ne pozabite prelistati celotnega kataloga, od strani 1 do strani 24. Na trenutni strani najdete promocije na belo vino, kruh, maslo, Muškat, oljčno olje, olje, vino; vendar katalog Lidl ponuja številne druge popuste na blago, kot je belo vino, Jeruzalem Ormož, Klet Brda, Muškat, peneče vino, vino. Če želite nakupovati pametno, in pri vašem naslednjem obisku trgovine Lidl prihraniti, ne zamudite najnovejšega kataloga, kjer boste našli neverjetne cene in popuste. Da ne zamudite odličnih promocij, ki jih ponujajo vaši najljubši trgovci, se dnevno vračajte na Moj Letak.
SLADKI
MUŠKAT
100 g črnih oliv
50 g kaper
&
MIRA
priporoča
• 1 brancin
• 1 orada
• 1 hobotnica
VINAKOPER
Sladki
muškat
sladko belo vino
0,751
8
5.89
• 6 šalotk
• 6 strokov česna
• 1 dl olivnega olja
100 g posušenega paradižnika
100 g korenja
11=7.85
O
Traminec
STAJERSKA SLOVEN
2:00 h
BRODET V KOTLIČKU IN POPEČENI
KRUHKI S ČESNOM NA ŽARU
&
MIRA
priporoča
• 200 g lignjev
500 g lososovega fileja
• 200 g klapavic brez lupine
• 5 dl paradižnikove omake
• 6 g sladkorja
• 1 dl belega vina
• maslo
RADGONSKE GORICE
Traminec
polsladko belo vino
0,751
11=9.32
• začimbe: timijan, majaron,
žajbelj, origano, peteršilj, lovorov
list, limeta, sol, celi poper
99*
Brancina, orado in lososa očistimo ter filiramo. Očistimo tudi lignje in
hobotnico. Iz kosti, glav in obrezlin hobotnice naredimo hiter fond po
naslednjem receptu. Obrezline spiramo pod tekočo vodo, dokler voda
ni čista. V loncu segrejemo maslo in dodamo odcejene obrezline, da
porumenijo. Zalijemo z decilitrom belega vina in dolijemo toliko vode, da
prekrije obrezline. Zavremo in ponovno razpenimo. Dodamo lovorov list,
poprova zrna in timijan ter kuhamo približno 20 minut. Fond precedimo
tako, da uporabimo s krpo obloženo cedilo. Šalotko prepražimo na
olivnem olju in dodamo česen, da zadiši. Narezan korenček, olive, kapre in
suhi paradižnik rahlo popražimo, nato dodamo začimbe (razen peteršilja)
po okusu. Zalijemo s fondom in paradižnikovo omako ter dodamo žličko
sladkorja. Ko tekočina zavre, dodamo hobotnico in lignje. Ko se ti zmehčajo,
dodamo še fileje rib in klapavice ter kuhamo še približno 10 minut.
Vse skupaj pustimo, da nekaj časa počiva. Bageto prepolovimo in narežemo
na nekaj kosov. V posodici zmešamo olivno olje in drobno nasekljan česen.
Kruh popečemo na rešetki žara, najprej na strani sredice. Ko ga na žaru
obrnemo, ga natremo z mešanico olivnega olja in česna. Preden brodet
postrežemo, ga potresemo s svežim peteršiljem in dodamo krhelj limete.
ŠČUREK
strine
&
MIRA
priporoča
ŠČUREK
Strune
suho belo vino
Minister za zdravje opozarja: „Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"
0,751
11=13.32
Poskenirajte QR kodo
in si preberite več o
vinu Strune in njenih
vinogradih v Goriških
brdih.
Poskenirajte QR kodo
in si oglejte video, v
katerem bosta Darko
in Miha pripravila
ribiško klasiko.
99*