EKSTRA TRDI SIRI
TRDI IN POLTRDI SIRI
MEHKI SIRI
PARMEZAN, PEKORINO, PAŠKI SIR
Zelo dolgo zorenje, najmanj šest mesecev.
Zrnasta struktura, trda skorja in oster okus.
EMENTALEC, ČEDAR, GAVDA, EDAMEC ..
Dolgo zorenje, najmanj pet dni do dva tedna.
Gladka tekstura, trda ali mehka skorja.
BRIE, CAMEMBERT, GORGONZOLA
Gladka in mazava sredica,
posušena skorjica s plesnijo.
Bolj ko se pomikamo k zrelim sirom, bolj Suha peneča vina so lahko idealna
pogledujemo k belim vinom močnejšega spremljava sirov. To še posebej velja za
Pri siru z modro plesnijo, imenovanem
tudi blue cheese, sta priporočljiva suhi
telesa, torej takšnim, ki so zorela v lesenih kremne sire, saj svežina penin lepo opere jagodni izbor ali ledeno vino. Modri
sodih, ali pa k tistim, ki so bila narejena z usta, ki ostanejo mastna po pokušanju sir je namreč zelo slan, celo bolj kot
tovrstnih sirov. Penina poleg tega lepo feta. Malo zorjenim sirom in takšnim s
plemenito plesnijo ustreza, če v hladilniku
temperaturo nastavimo na 4 do 7 stopinj
Celzija. POMEMBNO: Sire s plemenito
plesnijo moramo v hladilniku ločiti od
zorjenih, sicer lahko plesen preskoči na
daljšo maceracijo.
pospremi zelo slane sire.
druge sire.
MIRA
priporoča
MIRA
priporoča
RCUI Qu
JERUZALEM ORMOŽ
Muškat
QUERCUS
Muškat
JERUZALEM ORMOŽ
Traminec
WEZALE ORM
ALZAITM OR
SLADKT
Ottonel
QUERCUS
verduc
muškat
ottonel
traminec
CORIGKA DADA sLOVDA
polsladko belo vino
sladko belo vino
sladko belo vino
MUSKAT - VERDUC
pobladka
dado
0,751
0,751
0,751
599
599
569
1l= 7.99
11= 7.99
1l = 7.59
MIRA
priporoča
MIRA
priporoda
MIRA
priporoča
Corilka
Brda
JERUZALEM ORMOŽ
Renski rizling
KLET BRDA
PULLUS
Pollosa
Sivi pinot
Sauvignon
renski rizling
19
polsuho belo vino
suho belo vino
suho belo vino
pasto
0,751
KLET BRDA
0,751
0,751
499
389
66
499
Sivi pinot
Pinot grigio
1l = 6.65
11= 5.19
1l = 6.65