Prelistajte Lidl katalog, ki je veljaven od - do -, in našli boste najnovejše ugodnosti. Na 24 straneh trenutno veljavnega Mojega letaka boste našli najboljše izdelke Živila kategorije. V tem Lidl katalogu boste našli popust na več kot 52 produktov, s čimer si lahko zagotovite najbolj ugoden nakup izdelkov! Če želite prihraniti pri naslednjem nakupu v Lidl, ne pozabite prelistati celotnega kataloga, od strani 1 do strani 24. Na trenutni strani najdete promocije na -; vendar katalog Lidl ponuja številne druge popuste na blago, kot je rdeče vino, Sauvignon Blanc, Shiraz, vino. Če želite nakupovati pametno, in pri vašem naslednjem obisku trgovine Lidl prihraniti, ne zamudite najnovejšega kataloga, kjer boste našli neverjetne cene in popuste. Da ne zamudite odličnih promocij, ki jih ponujajo vaši najljubši trgovci, se dnevno vračajte na Moj Letak.
SPAJANJE VINA IN MESA
Temeljno pravilo spajanja nam narekuje, da se k rdečemu mesu, ne glede na to, ali ga pečemo v pečici, zavihtimo
na žar ali pa spremenimo v golaž, lepo podajo rdeča vina. Bela vina največkrat spremljajo jedi iz svinjskega mesa,
lahko pa jih postrežemo tudi h govedini. Vendar so to, kot pravi Mira, le osnove, ki se jih ni treba vselej držati.
„Če vam rdeče ni všeč, lahko sežete tudi po roséju ali belem vinu. Najosnovnejše pravilo je, da izberemo tisto vino, ki nam v danem
trenutku najbolj ustreza."
30 min
JELENOVI MEDALJONI V BOROVNIČEVI
OMAKI Z AJDOVIMI ŠTRUKLJI
• 600 g jelenovega mesa
• 200 g borovnic
200 ml rdečega vina
• 100 g posušenega paradižnika
• 50 g masla
• 2 šalotki
10 brinovih jagod
10 g soli, celi poper
• 6 g timijana
• 16 g rjavega sladkorja
24 ml olivnega olja
ajdovi štruklji
.
Jelenove medaljone vsaj pol ure pred uporabo vzamemo iz hladilnika
in jih pustimo na pultu, da se ogrejejo na sobno temperaturo. V možnar
damo brinove jagode, sol, poper, timijan in začimbe dobro stremo.
Medaljončke obrišemo do suhega in jih zavežemo z vrvico, da se med peko
ne razcvetijo“. Začimbe vtremo v meso. Ponev dobro segrejemo, dodamo
olivno olje in takoj zatem medaljončke. Jelenje medaljone pečemo kot
steak mladega goveda, na vsaki strani od 2 do 5 minut, odvisno od želene
zapečenosti. Na vsaki strani 2-5 minut - odvisno od željene zapečenosti.
Nam je najljubši medium do medium rare. Ko medaljončke obrnemo in jih
popečemo še na drugi strani, dodamo narezano šalotko in polovico masla.
Medaljočke popečemo še ob strani, šalotko mešamo, da se enakomerno
popraži. Meso odstranimo iz ponve, ga pokrijemo in pustimo, da 10 minut
počiva. Na zapečene ostanke mesa dodamo preostalo maslo, počakamo,
da se maslo stopi. Maslo bi moralo deglazirati zapečene ostanke, če pa se
to še ni zgodilo, se bo takrat, ko bomo dodali vino. Nato dodamo borovnice
in sladkor ter kuhamo na srednje do visoki temperaturi, da se borovnice
zmehčajo in omaka zreducira. Ajdove štruklje skuhamo v vreli slani vodi.
Medaljončkom odstranimo vrvico in jih postrežemo z borovničevo omako
in ajdovimi štruklji.
13