TIRAMISU V
KOZARČKU
Čas priprave: 10 minut
Čas počivanja: 1 ura
SESTAVINE ZA 2 OSEBI:
•
•
•
•
•
•
60 g maskarponeja
1 jajčni beljak
15 g sladkorja
2 piškota za tiramisu
50 ml svežega espressa
kakav v prahu za potresanje
PRIPRAVA:
1. V srednje veliko posodo dajte mascarpone in
ga s Silikonsko lopatko nekoliko premešajte,
da dobite kremasto strukturo.
2. Stepajte jajčni beljak do mehkih vrhov, dodajte
sladkor in stepajte še 10 sekund.
3. Sneg iz beljakov rahlo postopno (v dveh korakih)
vmešajte v mascarpone.
4. Piškota za tiramisu prelomite na polovico in ju
na hitro pomočite v sveži espresso.
5. Namočene piškotne koščke naložite na
dno Nizkih kozarčkov Premium in dodajte
maskarponejevo kremo. Potresite s kakavom
v prahu in postavite v hladilnik za najmanj 1 uro.
NASVET: S Hitrim mešalnikom (katalog, oznaka
T58, stran 14) neverjetno hitro stepete sneg iz
jajčnih beljakov. Pri stepanju male količine beljaka
za optimalni rezultat nekoliko nagnite posodo med
stepanjem.
Nizki kozarec Premium, 230 ml (2 kosa)
8,68 x 8,6 cm (s pokrovčkom)
SS224917
15,50 €
Odlično za serviranje hladnih
pudingov, riža in drugih jedi.
PRIHRANITE
10 €.
5,
Nizki kozarec Premium, 230 ml (4 kosi)
8,68 x 8,6 cm (s pokrovčkom)
SS224918
31,00 €
25,90 €