Očetovski dan - katalogi in akcije

Tukaj si oglejte najnovejše Očetovski dan kataloge. Pri Moj Letak imamo za vas najboljše kataloge in letake za vse izdelke, ki jih želite kupiti za Očetovski dan. Ponujamo vam vse najboljše kataloge vaših najljubših blagovnih znamk, ki vam lahko pomagajo prihraniti denar med Očetovski dan. Izkoristite Očetovski dan z Moj Letak.

Trenutno ni veljavnih letakov.

Očetovski dan - Trgovine

Očetovski dan

Očetovski dan se je, prav tako kot materinski dan, k nam razširil iz ZDA. Kmalu po uveljavitvi materinskega dne leta 1909, si je je hčerka ameriškega vojnega veterana Sonora Smart Dodd, prizadevala za uveljavitev očetovskega dne. Do svojega očeta je čutila globoko občudovanje in ko je slišala za sprejetje materinskega dne, je predlagala obeleženje očetovskega na 5.junij (rojstni dan njenega očeta). Uradno sprejeti datum je bil tretja nedelja v mesecu juniju, kot uradni praznik pa ga je proglasil šele predsednik Nixon leta 1972. Tudi v Sloveniji se praznik obeležuje na enak način, konkretno se letos praznuje 21. junija.

Očetje so z leti postali vse bolj prisotni pri varstvu in vzgoji otrok, na kar kažejo tudi statistični podatki. V Sloveniji naj bi bili po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje leta 1992 očetje navzoči pri manj kot 10% porodov, leta 2014 pa se je odstotek povišal na kar 80%.
Povišuje pa se tudi starostna doba staršev, in sicer naj bi bila leta 1980 povprečna starost očeta ob rojstvu 29 let, od takrat naprej pa do leta 2014 pa se je starost dvignila na 33,4 let. 

Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve se z ukrepi kot je daljši očetovski trudijo vzpostaviti enake možnosti za usklajevanje v gospodinjstvu, saj so v 90% primerih ženske tiste, ki koristijo starševski dopust zaradi bolezni otroka.

Trgovine kot so Mercator, OBI ali Intersport so polne idej za kreativno in unikatno darilo za očetovski dan. Izkažite svojemu očetu ljubezen preko posebne pozornosti, ki jo bo vedno spominjala na vas. Na spletni strani Moj Letak si lahko ogledate širok nabor daril s katerimi boste očetu polepšali ta poseben dan poleg lepih misli, verzov, slike ali pesmi. Prepričani smo, da bo eno od naših daril osrečilo vašega očka!

Zadnji katalogi