Lidl katalog - stran 16 - NI VEČ VELJAVEN *

1 ... 16 ... 29
Lidl katalog. Stran 16.
1 ... 16 ... 29

Prelistajte Lidl katalog, ki je veljaven od - do -, in našli boste najnovejše ugodnosti. Na 28 straneh trenutno veljavnega Mojega letaka boste našli najboljše izdelke Živila kategorije. Če želite prihraniti pri naslednjem nakupu v Lidl, ne pozabite prelistati celotnega kataloga, od strani 1 do strani 28. Če želite nakupovati pametno, in pri vašem naslednjem obisku trgovine Lidl prihraniti, ne zamudite najnovejšega kataloga, kjer boste našli neverjetne cene in popuste. Da ne zamudite odličnih promocij, ki jih ponujajo vaši najljubši trgovci, se dnevno vračajte na Moj Letak.

* Velja v sledečih trgovinah Lidl:
Pokaži več
 
 
Mesni vrtiljak na žaru Meso naj v marinadi (in zaprto v posodo ali tes- Meso je običajno najpomembnejša sestavina no povito v vrečko) v hladilniku počiva dan ali piknikov in vrtnih zabav. Na žaru se obračajo dva. Preden ga zavihtite na žar, pa ga vsaj pol ure prej vzemite iz hladilnika, da prevzame zuna- steaki, zrezki, ražnjiči, perutničke, bedrca in še marsikaj, in to v brezmejnih kombinacijah Pestrost izbire, kar se raznolikosti vrst in oku njo temperaturo. Le tako bo enakomerno sočno spečeno. In še nekaj je zelo pomembno: »Preden napoči pravi trenutek za peko, z mesa pazljivo sov tiče, pa ni edini navdih; našo kreativnost obrišemo marinado,« pravi Mira. spodbujajo tudi možnosti izbire med zorje- Ko je meso spečeno, ga z žara najprej za nekaj nim in nezorjenim mesom ter najrazličnejšimi minut postavimo na leseno desko ali krožnik, da marinadami, začimbnimi oblogami ter načini se sokovi dobro prepojijo. peke. Kreativnost je nadvse dobrodošla, vendar In še nekaj je zelo pomembno. Glavni sovražnik pozor: peljite jo v eno smer, tako da bo celotna mesna zgodba lahko podpisana z enim izbra nim rdečim, lahko pa tudi belim vinom mesa je ogenj, zato naj mesa nikar ne objemajo ognjeni zublji! Meso in vino Izbrati lep kos mesa ni dovolj. Potrebna je tudi ustre- zna priprava, preden ga zalučamo na vročino. Zato Običajna praksa je, da ob rdečem mesu postre- naj omenimo nekaj korakov, ki jih storimo že dan ali žemo rdeče vino. Osnovno pravilo spajanja na- dva pred piknikom mreč narekuje, da se k rdečemu mesu, pa če ga pečemo v pečici, zavihtimo na žar ali pa spreme- Najprej je tu marinada. Ko Mira Semić pomisli nanjo, nimo v golaž, lepo podajo rdeča vina. Bela vina ji v spominu najprej zapleše česen: »Zapomnite si največkrat spremljajo jedi iz svinjskega mesa, naslednje: česen je na pikniku lahko največji sovraž- lahko pa jih postrežemo tudi h govedini. Vendar nik brbončic. Zaradi svojega intenzivnega okusa br- so to, kot pravi Mira, le osnove, ki se jih ni treba bončice kar »ohromi«, kar bi sicer lahko rekli tudi za vselej držati. »Če vam rdeče ni všeč, lahko sežete sladoled, ki ima enak učinek, ker je mrzel.« Zato česen tudi po roséju ali belemu vinu, saj je najosnovnej- uporabljajmo zmerno in na pravi način. »Česen v ma- še pravilo, da izberemo tisto vino, ki nam v tistem rinadi samo potlačimo in ga ohranimo v režnjih, saj trenutku najbolj odgovarja.« se bo tako iz njega izluščilo ravno prav okusa. V ma- rinado gredo nato še olje, vejice peteršilja, rožmarina, lovorovi listi in podobno. Možnosti je neskončno,« h kreativnosti nagovarja Mira. Dodamo tudi sol? »Osnovni nasvet pravi, da sol do- dajamo na koncu, ko je meso pečeno, sicer ga sol izsuši. Toda prav nič ne boste storili narobe, če sol dodate v marinadi. Ta mesa ne bo izsušila, saj bo lepo prekrito z oljem. In ne pozabite tudi na poper,« se ne- potrebnemu kompliciranju izogne Mira. VINOTEKA Celoten ibor kakovostnih vin odkritev Lidlovivinoteki na www.lidlsivinoteka. Minister za dave opozaja: Utivanje alkohola la hko škoduje zdravju! 16

Lidl katalogi

Najbolj popularni katalogi