Spoznajte Lidlove kulinarične ustvarjalce!
Lidlova družbena omrežja so polna karizmatičnih posameznikov in zanimivih vsebin, med katerimi se prav za vsakega
nekaj najde. Danes vam predstavljamo ambasadorja, ki pripravljata mojstrovine na osnovi rastlin; od domačih jedi
pa vse do novih eksotičnih okusov, ki vas bodo popeljali v čudovite dimenzije. Spoznajte Klaro Avsenik Žagar
Curry and Love in Gašperja Plankarja - Gašper Kuha ter začnite ustvarjati mojstrovine po njunih receptih.
@lidlslovenija
90'
Zelenjavna juhica
Najprej operemo zelenjavne olupke. Zberemo zelenjavne olupke in jih dobro
operemo. Olupke nato damo v lonec, kjer bomo kuhali juho. Dodamo lahko tudi
razna zelenjavna stebla. Nato dodamo ostalo zelenjavo. Narežemo čebulo ter
gomoljno zeleno in jo dodamo k olupkom. Na koncu dodamo še nekaj lovorjevih
listov ter poper po okusu. Vse skupaj nato zalijemo z vodo ter kuhamo 30 minut.
Med kuhanjem juhe pripravimo ostale sestavine. Tofu narežemo na kockice, vso
zelenjavo operemo ter narežemo. Por na kolobarčke, blitvo in kodrolistnati ohrovt
na trakce, korenček na palčke, peteršilj pa nasekljamo. Ko je naša jušna osnova
kuhana, jo precedimo in solimo. Za dodatno globino okusa lahko dodaš še malo
sojine omake. V lonec dodamo še preostale sestavine. Nato v naši juhici najprej
začnemo kuhati tofu in žlikrofe. Preostalo zelenjavo dodamo v zadnjih 5 minutah
kuhanja, da se lepo pokuha vendar še vedno ostane lepo hrustljava. Dober tek!
• zelenjavni olupki (čebule,
česna, korenja, jabolka, ingverja ipd.)
• stebla (zelene, peteršilja,
kodrolistnatega ohrovta ipd.)
• gomoljna zelena
• čebula • lovorjevi listi • poper
• zelenjava za v juho (korenje,
KA
Klara Avsenik Žagar
Recept in fotografijo je
pripravila Klara Avsenik Žagar
z bloga Curry and Love.
kodrolistnati ohrovt, gobice ipd.)
• žlikrofi (ali druge testenine po želji)
• tofu (okoli 200 g) • sojina omaka
• 450 g sladkega krompirja
2 žlici kokosovega olja
• 4 žličke soli
• 4 žličke popra
• 1 žlica kokosovega olja
• polovica čebule, narezane
• 1 strok česna, zdrobljen
• 145 g leče
• 480 ml zelenjavne jušne osnove
• 1 žlička svežega timijana
• 640 g mešane zelenjave
60'
Brezglutenska pastirska pita
z lečo in sladkim krompirjem
Sladki krompir olupi in nareži na kocke. V večji lonec dodaj vodo,
zavri. Dodaj sladki krompir in kuhaj 10-15 minut. Krompir precedi in
ga postavi v večjo posodo. Dodaj kokosovo olje, sol in poper, pretlači.
Postavi na stran. V večji lonec dodaj olje in ga segrej. Dodaj čebulo
in česen, popraži. Nato dodaj ščepec soli in popra, lečo, zelenjavno
jušno osnovo in timijan. Kuhaj okoli 20-30 minut. Zadnjih 10 minut
kuhanja dodaj mešano zelenjavo.
Pečico prižgi na 220 °C. Mešanico zelenjave in leče poskusi.
Če ji manjka sol/poper/začimbe, ji to dodaj. Maso prestavi v pekač
(20 x 20 cm) in ji dodaj na koncu še plast pireja iz sladkega krompirja.
Vrh pite zgladi z žlico (ali naredi vzorec), posoli in dodaj ščepec
popra. Pastirsko pito postavi v pečico za 20 minut. Pečeno pito rahlo
ohladi in nato postrezi.
licdislovenija o
Gašper Plankar
Recept in fotografijo
je pripravil Gaššper Plankar
z bloga Gašper Kuha.
Video priprave recepta si oglejte
na Lidlovih profilih. Sledite nam
in poiščite še več slastnih receptov.
*Izdelki so dobavljivi samo v omejenih količinah. Prodaja samo v količinah, običajnih za gospodinjstva. Vse cene veljajo za izdelke brez dekorativnih elementov do razprodaje zalog. Vse cene so v EUR s pripadajočim DDV. Akcija ne velja za pravne osebe
in samostojne podjetnike. Za tiskarske napake ne odgovarjamo. Slike so simbolične. Pokličite na telefonsko številko Lidlovega Infofona 01 888 92 72** (PON-PET 9.00-13.00 in 15.00-18.00, SOB 9.00-13.00) ali nam pišite na www.lidl.si/kontakt.
**Klic se zaračuna po veljavnem ceniku vašega operaterja.
2
38/2021 | LIDL