Kam z ostanki
velikonočne pojedine?
Naravnost v pečico!
Iz njih lahko namreč spečete
slastno povelikonočno lazanjo.
SESTAVINE
5 celih jajc
1 kg beljakov oz. beljaki 16 jajc
2 kuhani jajci
350 g velikonočne šunke
olivno olje
sol, poper, česen v prahu, origano
češnjev paradižnik
kečap
150 g grškega jogurta
svež nariban hren
mocarela
●
●
●
●
●
●
●
PRIPRAVA
Štiri cela jajca in beljake zmešamo. Maso vlivamo
na segreto ponev, premazano z olivnim oljem,
kot da bi pekli palačinke. V posodi skupaj
zmešamo na kocke narezano velikonočno šunko,
kečap, kuhana jajčka in češnjev paradižnik.
Solimo, popramo ter dodamo česen v prahu in
origano. Maso polagamo na 'palačinke'. Za zadnjo
plast pripravimo bešamel: zmešamo jogurt, hren,
kečap, jajce in na kocke narezano mocarelo.
Pripravljeno maso premažemo po zadnji plasti
lazanje. V segreti pečici pečemo na 200 °C
približno 20 minut.
Dober tek!
10
LIDL
Ustvarimo
Lidl Slovenija boljši svet
14/2021 | LIDL
fff C
HRANA
NI ZA
TJAVENDAN
recept: Dora Markun in Miha Pušavec
(blog Moj gušt)
Iz ostankov velikonočnih dobrot
lahko pripravite tudi žepke, pogačo
in žličnike. Recepte najdete v naših
petih knjižicah Reciklirana kuharija
na boljsi-svet.si.
Reciklirana
kuharija
Reciklirana
kuharija
Ker Hrana ni za tjavendan.
TO
W
Hvala, ker skupaj z nami ustvarjate boljši svet.
Več na www.boljsi-svet.si
*Izdelki so dobavljivi samo v omejenih količinah. Prodaja samo v količinah, običajnih za gospodinjstva. Vse cene veljajo za izdelke brez dekorativnih elementov do razprodaje zalog. Vse cene so v EUR s pripadajočim DDV. Akcija ne velja za pravne osebe
in samostojne podjetnike. Za tiskarske napake ne odgovarjamo. Slike so simbolične. Pokličite na brezplačno telefonsko številko Lidlovega Infofona 080 70 60 (PON-PET 8.00-19.00, SOB 8.00-13.00) ali nam pišite na www.lidl.si/kontakt.