Prelistajte Lidl katalog, ki je veljaven od 23.12.2020 do 03.01.2021, in našli boste najnovejše ugodnosti. Na 48 straneh trenutno veljavnega Mojega letaka boste našli najboljše izdelke Živila kategorije. Če želite prihraniti pri naslednjem nakupu v Lidl, ne pozabite prelistati celotnega kataloga, od strani 1 do strani 48. Če želite nakupovati pametno, in pri vašem naslednjem obisku trgovine Lidl prihraniti, ne zamudite najnovejšega kataloga, kjer boste našli neverjetne cene in popuste. Da ne zamudite odličnih promocij, ki jih ponujajo vaši najljubši trgovci, se dnevno vračajte na Moj Letak.
Urškina sarma
Sestavine:
zeljna glava za sarmo
kislo zelje
• 2 stroka česna
1 žlica mlete rdeče
paprike
1 kg mešanega
mletega mesa
1 zvrhana žlica moke
1 žlička majarona
1 žlica vegete
prekajena zaseka
150 g dimljene slanine
prekajena rebrca
2 žličke mlete kumine
V4 žličke muškatnega
oreščka
1 lonček riža
1 žlica paradižnikovega
koncentrata
olivno olje
2 jajci
• sol
1-2 čebuli
• poper
Priprava:
Riž skuhamo v dveh skodelicah slane vode.
Čebulo in slanino popražimo na 3 žlicah prekajene
zaseke, dodamo mleto meso, začimbe (majaron, sol,
poper, kumino, muškatni orešček, vegeto), strt strok
česna in vse skupaj popražimo. Na koncu vmešamo
kuhan riž in še malo popražimo. Maso nekoliko
ohladimo in vmešamo jajci.
Pekač, kjer bomo pekli sarme, dobro premažemo
z zaseko in po dnu razporedimo malo kislega zelja.
Toliko, da je dno pokrito.
Zeljni glavi previdno ostranimo list za listom. Z velikih
listov odstranimo debelo sredinsko žilo in list prerežemo
po sredini. Vsak list nadevamo z žlico ali dve nadeva,
ki ga tesno zavijemo v sarmo. Sarmice odlagamo tesno
eno poleg druge na posteljo iz zaseke in kislega zelja.
Sarme pokrijemo še z malo kislega zelja, prekajenimi
rebrci in vse skupaj zalijemo s toliko vode, da so
sarme pokrite. Pečemo približno 2 uri (pokrito,
na spodnjem izvodilu) na 180 °C.
Nato pripravimo omako. Na olivnem olju svetlo
popražimo moko, zatem ji dodamo paradižnikov
koncentrat, mleto rdečo papriko in zalijemo
s približno 4 dl vode. Solimo, popramo.
Kuhamo 5-8 minut, da se omaka zgosti in moka skuha.
Omako polijemo po pečenih sarmah.
Z žico sarme previdno razmaknemo,
da vmes pride čim več omake.
Pečemo (nepokrito) v pečici še pol ure,
da se vse sestavine med sabo povežejo.
lidlslovenija e
Sarme postrežemo s pire krompirjem
ali s kruhom.
Sladki petek
Domislice
BrkatiNove.
Urškini recepti
Ve
PREPROSTO Z
VRŠKO
YouTube
IGTV
Instagram
Facebook
O f
Recept in fotografijo je
pripravila Urška Fartelj
z bloga 220° poševno.
@lidlslovenija
Video priprave recepta si oglejte na Lidlovih profilih.
Sledite nam in poiščite še več slastnih receptov.
34
*Izdelki so dobavljivi samo v omejenih količinah. Prodaja samo v količinah, običajnih za gospodinjstva. Vse cene veljajo za izdelke brez dekorativnih elementov do razprodaje zalog. Vse cene so v EUR s pripadajočim DDV. Akcija ne velja za pravne osebe
in samostojne podjetnike. Za tiskarske napake ne odgovarjamo. Slike so simbolične. Pokličite na brezplačno telefonsko številko Lidlovega Infofona 080 70 60 (PON-PET 8.00-19.00, SOB 8.00-13.00) ali nam pišite na www.lidl.si/kontakt.
52/2020 | LIDL