Uroš
Štefelin
Chef Uroš s sodobnimi
tehnikami in lastno
ustvarjalnostjo
tradicionalne jedi
nadgrajuje v mojstrovine
nove slovenske kuhinje.
Steak
z zvezdico
in vrhunsko
spremljavo
Zorjen, dva centimetra debel steak premažemo z gorčico z medom
SPAR PREMIUM. Za pečenega do stopnje medium ga na žaru, segretem
na 210 stopinj, pečemo dve minuti na vsaki strani. Steak nato zavijemo
v alu folijo in ga pustimo počivati pet minut. Steak pred serviranjem narežemo
na nekajmilimetrske rezine − na taljato − in ga posolimo
s solnim cvetom SPAR PREMIUM.
Polnjene
krompirjeve polovice
Tris omakic
(in solatka)
•
•
•
•
•
•
(količine so poljubne, prilagodite jih svojemu okusu):
4 večji krompirji
70 g masla
50 g sladke smetane
solni cvet SPAR PREMIUM
4 rumenjaki
40 g sira s črnimi tartufi SPAR PREMIUM
Dva krompirja vzdolžno prerežemo na pol in iz
polovic previdno izdolbemo sredico, tako da dobimo
štiri krompirjeve skodelice. Te kuhamo 10 minut.
Preostala dva krompirja olupimo in narežemo ter
skupaj z izdolbeno sredico do mehkega skuhamo
v slani vodi. Krompir odcedimo in pretlačimo ter
dodamo maslo in toplo smetano.
V vsako krompirjevo skledico položimo rumenjak,
prek katerga nabrizgamo pire, in posujemo z
naribanim sirom s črnimi tartufi. Krompirje
pečemo 10 min na 180 ⁰C.
2
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
PIKNI
SIR S TARTUFI
postrežno,
iz Hrvaške,
1 kg
25
99
jogurtova: sesekljano šalotko, kisle kumarice,
sol in poper vmešamo v polnomasten bio jogurt
SPAR PREMIUM.
majonezna: sesekljane kapre, inčune, sladko smetano
in majonezo zmešamo in začinimo z mešanico bio
mletih poprovih zrn SPAR PREMIUM.
paradižnikova: zmešamo drobno sesekljano šalotko,
paradižnik, baziliko in timijan.
motovilec: bio motovilec SPAR NATUR PUR
začinimo z limoninim sokom, pokapamo z bučnim
oljem SPAR PREMIUM in primešamo na drobno
sesekljane sušene paradižnike SPAR PREMIUM.
Premešamo.
Sestavine
za sladico