Valentinovo - katalogi in akcije

Aktualni katalogi

Valentinovo - Trgovine

Valentinovo

Valentinovo oziroma praznik svetega Valentina poznajo povsod po svetu, neodvisno od kulturnega ali verskega prepričanja. Na ta dan si zaljubljenci izmenjajo darila, čestitke, vrtnice, verze in srčke, ki izkazujejo njihovo ljubezen in vdanost do partnerja. V ZDA je to edini dan, ko lahko ženske zaprosijo za roko moške. Na Japonskem morajo pisarniške uslužbenke svojim moškim kolegom podariti čokolado. Vendar pa se z lepimi besedami in pozornostmi ne smemo omejiti zgolj na partnerje – Valentinovo je dan, ko lahko osrečimo vse, ki jih imamo radi.

Po raziskavah naj bi bil ta praznik po popularnosti takoj za božičem. Kako pa se je sploh razvilo Valentinovo?

Praznik je poganskega izvora, Rimljani pa so ga prilagodili in prestavili na 14. februar ter ga poimenovali po Svetem Valentinu. Sveti Valentin naj bi bil mučenec iz časa poznih preganjanj, čaščenje pa se je hitro razširilo po vsej Evropi. Legenda pravi, da naj bi pomagal pri poročanju rimskih vojakov, potem ko je cesar Klavdij II. prepovedal poroke. Večer pred mučenjem naj bi ječarjevi hčerki predal pismo na katerem je pisalo »od tvojega Valentina«. Deklica, ki je bila slepa, je s pomočjo njegovih lepih besed spregledala, s tem pa je v navado prišlo pošiljanje sporočilc in pisem.

V Sloveniji se je praznovanje kot ga poznamo danes začelo širiti proti koncu 80. let prejšnjega stoletja. K nam je z močno marketinško noto prišlo iz anglosaškega območja (ZDA). Svetemu Valentinu je posvečena cerkev v Črnem Kalu, častijo ga pa tudi na Limbarski gori pri Moravčah.

Valentinovo in nakupovanje

Ste ostali brez idej kaj kupiti svojim najdražjim? Verige in trgovine kot so Mercator, Lidl ali Hofer nudijo izvirna darila s katerimi lahko osrečite svoje najbližje. Prelistajte kataloge od Avon, Oriflame in prihranite. Ne pozabite, Valentinovo je odlična priložnost, da namenite lepe misli in pozornost vsem, ki jih imate radi! Najdite navdih na Moj-letak.si in podarite ter prejmite veliko ljubezni!

Zadnji katalogi