Bôžič - katalogi in akcije

Aktualni katalogi

Bôžič - Trgovine

Božič

Božič je krščanski praznik, ki se praznuje v katoliških in pravoslavnih državah. 25. december je po Gregorijanskem koledarju dan, ko se je rodil Jezus Kristus (čeprav točni datum njegovega rojstva ni znan), medtem ko so pravoslavne države ohranile Julijanski koledar in božič praznujejo 7. januarja.
Evangelij po Luku pravi, da sta se Jožef in Marija, ki je bila visoko noseča, odpravila v Betlehem. Ker tam nista dobila prenočišča, sta noč preživela v hlevu, kjer je Marija povila malega Jezusa ter ga postavila v jasli. Od tu izvira navada postavljanja jasli. Okraševanje božičnega drevesa se je razvilo šele kasneje in s krščansko tradicijo nima dosti skupnega.

Vsekakor pa praznovanje božiča izvira še iz predkrščanskih časov, ko so mnoga ljudstva častila prihod zimskega solsticija, ko se dan začne daljšati, kar simbolično pomeni zmago svetlobe nad temo ter dobrega nad zlim.

Božič je skozi stoletja dobil nove običaje in navade. Dandanes je to čas, ko okrasimo dom z božičnimi okraski ter prejemamo in poklanjamo božična darila. Iz kuhinje diši po božičnih dobrotah, pečejo se božični piškoti, družine pa uživajo okoli božičnega drevesa.

Za čaroben božič poskrbijo trgovine, ki nas privabljajo z božičnimi popusti in posebnimi znižanji. Za marsikoga je to idealni čas v letu za nakupe.

Božično nakupovanje

Najpogostejši izdelki, ki se znajdejo pod božičnimi drevesi so: mobilni telefoni, televizije, kozmetika, parfumi, kuhinjski aparati, igrače ter oblačila. Trgovine, kot so Lidl, SPAR, EuroSpin, Mercator so pripravile posebne božične kataloge s široko izbiro omenjenih izdelkov po znižanih cenah, ki se jim ne boste mogli upreti. Našli boste našli ogromno idej s katerimi boste prihranili in osrečili svoje najbližje.
Vstopite na Moj-letak.si in se prepustite božičnemu duhu ter popustom za najboljša božična darila.

Ne čakajte na zadnje minute, naj v vašem domu zadiši po božiču že zdaj!
Vesel božič vsem!

Zadnji katalogi