IZ NAŠE STALNE PONUDBE
Več kot fer. HOFER.
Gibanica v kozarcu
SESTAVINE
• 2 lista vlečenega testa BACKETTERIA
• sončnično olje OSANA
Jabolčni nadev:
• 5 kislih jabolk
• 2 zvrhani žlici bio trsnega sladkorja NATUR AKTIV
• sok pol limone
• 1žlička cimeta LE GUSTO
Orehov nadev:
SLD
• 140 g orehovih polovičk (ali mletih orehov BELLA)
• 2 zvrhani žlici bio trsnega sladkorja NATUR AKTIV
• V2 vrečke vaniljevega sladkorja BELLA
• 60 ml mleka MILFINA
Makov nadev:
• 70 g mletega maka
• 2 zvrhani žlici bio trsnega sladkorja NATUR AKTIV
• 2 vrečke vaniljevega sladkorja BELLA
• 60 ml mleka MILFINA
Skutni nadev:
• 300 g puste skute MILFINA
• 2 zvrhani žlici bio trsnega sladkorja NATUR AKTIV
• 130 ml smetane MILFINA
• po želji žlička domačega ruma in ekstrakt vanilje po okusu
PRIPRAVA
1. Vlečeno testo premažemo z oljem, položimo na pekač,
obložen s papirjem za peko, in ga postavimo v pečico,
ogreto na 200 °C. Pečemo 3-5 minut, da se testo zapeče,
nato ga vzamemo iz pečice ter ohladimo in nalomimo.
2. Za jabolčni nadev jabolka olupimo, drobno narežemo in
stresemo v kozico. Dodamo sladkor, limonin sok in cimet
ter na nizkem ognju pokrito dušimo približno 5-10 minut
in občasno
3. Za orehov in makov nadev zavremo mleko in ga prelijemo
čez ostale sestavine. Dobro premešamo.
4. Pripravimo še skutni nadev. Vse sestavine razen smetane
dobro zmešamo in na koncu previdno vmešamo še
stepeno smetano.
SLOVENSKA TRADICIJA
šamo, nato ohladimo.
V SODOBNI PREOBLEKI
HOFER
CENI,
5. Sestavimo kozarčke: na dno kozarčkov najprej položimo
nalomljeno testo. Čez nadevamo nadeve po plasteh:
skutni nadev, makov nadev, nato orehov nadev. Če gre,
plasti ponovimo in zaključimo z jabolčnim nadevom. Na
vrh za okras zapičimo še nekaj nalomljenega testa in
potresemo s sladkorjem v prahu. Za vsaj 12 ur postavimo v
hladilnik, da se okusi prepojijo in nato hladno postrežemo.
po
SKUPEN ČAS: 55 min, priprava: 40 min, kuhanje: 15 min
3.5%M.M.
srednje zahtevno
za približno 6 kozarčkov
SLO
SLO
PROIZVEDENO
V SLOVENIJI
100%
SLOVENSKO
milfina
SVEŽE
SLO
MLEKO
100%
SLOVENSKO
3,5%M.M.
SLO
milfina
PROIZVEDENO
V SLOVENLJI
Nepasirana
skuta
LO
Osana
SLO
SLO
SLO
milfina
KAKOVOST IZ
SLOVENIJE
Smetana
Tafeurana soncnie
za stepanje
PRIDELANO V SLOVENIA
iZ SOVEKSKEGA MIEA
SVEŽE
VLEČENO TESTO
Backetteria
SLO
Neto kolicina
500 ml
milfina
milfina
Osana
milfina
Backetteria
Trajna smetana
za stepanje
Sveže
Sončnično
olje
Pusta
skuta
Vlečeno
polnomastno
mleko
33 % m. m.,
testo
11
500 ml
1000 g
500 g
3,5 % m. m.,
11
za kos
za kos
za kos
za kos
2,09
za kos
0,67
1,39
2,89
1,48
4,18/1
2,96/kg
89x
v Sloveniji
Ponudbi FERNOMENALNI VIKEND in TEDENSKA AKCIJA (vključnosponudboSUPER 9) veljata v obdobju, navedenem pri posamezni ponudbi, oz. do razprodaje
zalogvčasu veljavnosti ponudbe. Prečrtane cene pri tej ponudbi so diskontne HOFER CENE, ki so veljale do akcijske ponudbe. Izdelki iz POSEBNE PONUDBE, ki
trgovine popestrijo 2-krat tedenskO, sov omejenih količinah na voljo od navedenega datuma do razprodaje zalog. Če bodo ti izdelki že prvi danrazprodani,
vas vljudno prosimo za razumevanje. Izdelke iz STALNE in POSEE
izdelkih in čevljihnekaterimodeli niso dobavljivi v vseh velikostih oz. številkah. Slike so simbolične in pri nekaterih izdelkih vključujejo dekoracijo ali predlog
za serviranje. Cene so v evrih, vključujejo DDV in veljajo za izdelke brez dekoracijskih dodatkov. Steklena embalaža je nevračljiva, cene vključujejo vse
dajatve. Pridržujemosi pravico do tehničnih in vizualnih sprememb. Za napake v tisku ne odgovarjamo. Večinformacij o izdelkih iz letaka na hofer.si. 25/21
hofer.si
PONUDBE je mogoče kupiti samo v količinah, običajnih za gospodinjstva. Pri tekstilnih
MIX
Papir iz
odgovornih virov
in
TISKANO
VSLOVENL
FSC
Ecolabel
www.fac.org
FSC C068092
| soo/8८0/1v