5
SENDVIČI Z BUČKAMI IN
HOBOTNICO NA žARU
IN MAJONEZO S KAPRAMI
6
ČAS PRIPRAVE: PRIBL. 35 MINUT
ČAS PEČENJA NA ŽARU: PRIBL. 15 DO 20 MINUT ZA
4 OSEBE
postane
a prostem oljšo
b
Kuhanje n
aj
n
z
e
tj
ve
pravo doži gu družine in
o
kr
v
o
n
ra
h
nkovitost
Dizajn, uči
prijateljev. alnost na najvišji
n
in funkcio vni!
ra
KUHANJE IN UŽIVANJE NA VRTU
ranjevanje
Veliko prostora za sh
Dizajn, funkcionalnost, jasne linije in visoka
kakovost so glavne značilnosti modularne
zunanje kuhinje 'Melina'. Izdelana je iz
vremensko odpornega materiala. Delitev
prostora v elementih je dobro premišljena.
Priprava, peka na žaru, peka, kuhanje in
celo kuhanje na pari – vse je mogoče. Tako
ni ovir za sproščeno zabavo na prostem z
žarom, v dobrem vzdušju z družino in prijatelji. 'Melina' je prava revolucija za vaš
naslednji žar.
5
MELINA SIDEBOARD '120'*
3 vrata ponujajo 2 različni možnosti
odlaganja.
ranjevanje
Veliko prostora za sh
pripomočkov
posod in kuhinjskih
PRIPRAVA
1. Kapre drobno sesekljamo in zmešamo z majonezo in kisom.
Po potrebi začinimo z malo soli in ščepcem sladkorja.
2. Bučke po dolžini narežemo na srednje debele rezine. Radič
razpolovimo in vsako polovico prerežemo na tretjine, da se listi
solate sprimejo s pecljem. Timijan otrgamo in ga grobo sesekljamo, limeto ožamemo.
3. Ciabatto narežemo na štiri približno enake kose in jih prepolovimo, krake hobotnice prepolovimo in namažemo z oljem.
699,-
4. Rezine bučk na obeh straneh premažemo z oljem, jih rahlo
posolimo, močno pečemo na žaru približno 4 do 5 minut in
pustimo na toplem. Radič premažemo z oljem, rahlo solimo,
močno popečemo na žaru približno 5 minut in pustimo na
toplem. Toplo zelenjavo potresemo s sesekljanim timijanom in
pokapljamo z nekaj kapljicami stisnjenega limetinega soka.
5 vrat za dodaten prostor pri shranjevanju in odprtim prostorom spodaj
za dodatno možnost shranjevanja.
5. Hkrati na žaru rahlo popečemo koščke ciabatte, z odrezano
stranjo navzdol. Kose ciabatte namažemo z majonezo, dodamo
kapre, bučke narežemo na trakove in razporedimo.
Material aluminij / jeklo / HPL
Mere: d 180 x š 60 x v 90 cm
28594143
6. Krake hobotnice močno popečemo na obeh straneh približno
1 do 2 minuti, odstranimo z žara in razporedimo na pripravljene
sendviče. Postrežemo z radičem na žaru in preostalo majonezo.
Material: aluminij / jeklo / HPL
Mere: d 120 x š 60 x v 90 cm
28597319
6
SESTAVINE
600 gramov krakov hobotnice (kuhanih)
1 rumena in 1 zelena bučka
1 srednje velika čvrsta glava radiča
1 do 2 žlici kaper
150 gramov majoneze
1 žlička belega kisa in 2 žlici oljčnega olja
6 do 8 vejic timijana
1 limeta
drobna morska sol
1 ciabatta
Melina Sideboard '180'*
899,-
*na voljo samo v spletni trgovini in v poslovalnici Maribor
ŽAR KUHINJA
7
VEČ KOT ŽAR!