NEVARNO DOBRO: KAMADO –
ŽAR IN DIMLJENJE
Izgleda drugače in zmore veliko več: keramični žari so kot nalašč za peko na
žaru, dimljenje, peko. Po aromi je neprekosljiv. Nizka poraba oglja in popoln
nadzor temperature sta v kompletu.
Noben drug žar
ne pokriva tega
temperaturnega
območja: katero koli
temperaturo od 70
do 400°C je mogoče
nenehno vzdrževati
za blago pripravo
hrane ali peko pice.
Keramični žari niso samo videti drugače, ampak tudi delujejo
drugače od običajnega žara: princip je sestavljen iz popolnoma
izoliranega okroglega žara z izjemno kakovostno izdelavo. To se
odraža z zelo nizko porabo oglja, natančnim nadzorom temperature v širokem temperaturnem območju in posebnim talentom za
kuhanje pri nizkih temperaturah. Vgrajeni termometer zanesljivo
pokaže mojstru žara napredek peke. Zaradi tega je keramični žar
idealen partner za dolgotrajne projekte, kot so pečenka, rebra ali
narezana svinjina. Poznavalci takoj začutijo, da je hrana pripravljena na žaru Kamado: enakomerno zapečena, a hkrati sočne in
34
edinstvene arome. Keramični žar lahko s svojo popolno cirkulacijo zraka in izolacijo naredi veliko
več kot le peko na različnih nivojih: tisočletja stara
tehnologija je prav tako odlična za dimljenje, peko
in sušenje hrane ali preprosto kot vrhunec dobrega
okusa pri vsaki zabavi na žaru.
AVTENTIČNO INDIJSKO
INDIJSKA HRANA Z ŽARA:
Z ŽAROM
KAMADO BREZ TEŽAV!
ODELI
PRENOSNI M
i so na
ivni izdelav
Kljub mas i žari, ki jih lahko
mičn
voljo kera s seboj. Model
vzamete 34' je popoln
ddy
'Green Bu r 'Kamado' in
prenosni ža 23 kg.
tehta le
PIŠČANEC TANDOORI
S KERAMIČNEGA ŽARA
SESTAVINE (ZA PRIBLIŽNO 4 OSEBE)
piščanec za žar
400 g navadnega jogurta
mešanica začimb
čili in česen po okusu
ingver, koriander, limeta
PRIPRAVA
Zmešajte jogurt, mešanico začimb, čili,
česen, koriander in limetin sok po okusu ter
jih vtrite v piščanca. Pustite marinirati v hladilniku 12 do 24 ur. Prižgite žar. Ohranjajte
stabilno temperaturo pri 200°C. V piščanca
vstavite osrednji termometer. Indirektno
pečenje na žaru! Približno 2 uri pečenja na
žaru. Tandoori piščanec je pripravljen, ko je
temperatura sredice med 75 in 80°C. Koža
mora biti hrustljava, meso pa mehko.
Dober tek!
www.bauhaus.si