'DUTCH OVEN'
ENOLONČNICA IZ
RIB IN KOZIC
ZA PRIBLIŽNO 4 OSEBE
Narežite čebulo, paradižnik, koromač in
zeleno, čili in česen pa drobno sesekljajte.
Ribje filete narežite na (ne premajhne) koščke.
2
Segrejte 'Dutch Oven' – na primer na stranskem gorilniku plinskega žara in v njemu
segrejte sončnično olje. Prepražite koščke čebule, dodajte koromač, zeleno, česen in čili ter
vse prepražite.
3
Nato dodajte riž, papriko v prahu, lovorjev
list, zelišča in sladkor ter dobro premešajte.
Zalijte z ribjo juho in belim vinom.
4
Dodajte pasiran, sesekljan in svež paradižnik. Vse skupaj zavrite in kuhajte približno
20 minut pri zaprtem pokrovu.
5
Riž naj bi medtem dobro nabrekel. Dodajte
ribe in kozice. Temperaturo lahko znižate –
ribe naj se v enolončnici kuhajo 10 do 15 minut
z zaprtim pokrovom.
Na koncu enolončnico začinite s soljo in poprom, po potrebi okrasite z nekaj zelišči in postrezite z belim kruhom. Dober tek!
'DUTCH OVEN'
1
Material
Mere Ø
Opis
Št. izd.
Cena
1. Posoda Esschert
'Fancy Flames'
lito železo
27 cm
priložena kljuka za pokrov
28444530
44,99
2
2. Večnamenska posoda za
kuhanje 'Dutch Oven 2v1'
lito železo
33,5 cm
pokrov zadržuje vlago
27939778
144,99
SAČ
3
4
Material
Mere Ø
Opis
Št. izd.
Cena
3. Sač
3. Sač
4. Sač
lito železo
33 cm
z dvigovalko
25418767
52,90
lito železo
39 cm
z dvigovalko
25415139
62,90
lito železo
39 cm
z malim pokrovom
25420920
62,90
Aktualne cene in več informacij najdete v naši spletni trgovini in v prodajnem centru.
33
'DUTCH OVEN'
1
SESTAVINE
500 g ribjih filetov (npr. polenovke,
smuča ali divjega lososa)
20 - 25 kozic
350 g svežih paradižnikov
1 pločevinka sesekljanega
paradižnika
1 kg pasiranega paradižnika
50 g dolgozrnatega riža
1 velika čebula
4 stroki česna
1 velika čili paprika
1/2 zelene
1 koromač
400 ml ribje juhe
250 ml belega vina
1 šopek sredozemskih zelišč
2 lovorjeva lista
3 žlice sončničnega olja
1 žlica rjavega sladkorja
sol
poper