SVEŽE Z ŽARA NA OGLJE
priznati – gre za Sheboygan na
obali Velikih jezer v zvezni državi
Wisconsin na severovzhodu ZDA.
Tu se dobesedno vse vrti okoli
'Brat', kakor Američani ljubkovalno pravijo klobasi na žaru.
Obstajajo celo predpisi o čistosti
in pripravi - 'Brother Oath' ali
prisega za bratwurst. Obisk in uživanje te
specialitete v trdem pecivu je vsekakor priporočljiv!
BODITE POZORNI
PEKA NA ŽARU, TODA VARNO!
ČEMO
TAKO DANES PE !
RU
ŽA
NA
E
AS
KLOB
pribl. 200°C.
Žar segrejte na nja. Klobase
og
ga
te
Brez odpr
- 15 minut v
pecite pribl. 10 elu pod
ed
pr
posrednem
pecite jih na
pokrovom. Za
nju
direktnem og
1
Nikoli ne pecite na žaru v zaprtih prostorih. Ogljikov monoksid
tiho ubija!
2
Vse vrste pospeševalnikov žara so
prepovedane. Bencin, žganje in
podobno nimajo mesta na žaru. Grozi
nevarnost požara!
3
Žar mora imeti varno podlago.
Po možnosti na ravni, ognjevarni
površini.
4
Pustite, da se pepel ohladi čez
noč. Ni brez razloga na košu za
smeti napis "ne stresajte vanj vročega
pepela!"
5
Če se plamen dvigne na rešetki:
zaprite pokrov – nikoli ne gasite
z vodo!
DODATKI ZA VARNO PEKO NA ŽARU
LESENO OGLJE
2,5 kg, nepogrešljivi vir goriva ob
pripravi jedi na žaru, kakovostno oglje,
optimalna temperatura pečenja
Weber Rokavica za žar
univerzalna velikost
22626561 | 15,99
26806921 | 4,69
Posoda za hitro
pripravo žerjavice
Hitro prižiganje briketov, enostavna
uporaba in rokovanje s toplotno zaščito.
20063302 | 9,99
Aktualne cene in več informacij najdete v naši spletni trgovini in v prodajnem centru.
KINGSTONE ELEKTRIČNI VŽIGALNIK ZA ŽAR
Enostaven in hiter za uporabo, s širokim kovinskim
okvirjem in toplotno izoliranim ročajem,
trajna uporaba, brez dodatnih snovi za vžig.
20632757 | 19,99
21
ŽARI NA OGLJE
Klobase so vedno del tega! V povprečju pojemo na leto 2,7 kg klobas po osebi. Če odštejemo vegane in vegetarijance, pa pojemo
vsaj 3 kilograme – od otrok do starejših. To
je več kot 30 klobas. In (skoraj) vse gredo čez
žar, natančneje čez žar na oglje, saj nikjer
drugje klobasa na žaru ne dobi tako odličnega okusa in skorje, ne da bi se zažgala.
Enako velja za zrezek.
Dobršen del porabe mesa se pripravi na
žaru. Druženje ob žaru je ena izmed najljubših zabav v prostem času. Pri peki na
žaru nista pomembna hitrost in brezhibna
čistoča, temveč skupna izkušnja in za to ni
boljšega mesta kot klop okoli žara na oglje.
Mimogrede: Svetovna prestolnica pečenic ni
v Nemčiji. Tudi če Nürnbergčani tega nočejo